Με αφορμή επικοινωνιακή επίθεση με στημένες επισκέψεις, δημοσιεύματα, δημιουργία τεχνητών εντάσεων και προσωπικές επιθέσεις σε προϊσταμένους υποκαταστημάτων, την οποία έχει εξαπολύσει μερίδα φερόμενων ως αγρότες, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δήλωσε τα ακόλουθα:

«Στόχος των επιθέσεων των τελευταίων ημερών είναι να βαπτιστεί ζημιά κάθε επίπτωση στην αγροτική παραγωγή, συγκεκριμένων ομάδων ή περιοχών.

Για άλλη μια φορά λοιπόν να πούμε ότι ασφαλίζονται ζημιές από συγκεκριμένους κινδύνους που περιγράφονται στους νόμους που διέπουν την ασφαλιστική πολιτική της χώρας. Για αυτές υπολογίζεται το ασφάλιστρο και αυτές μόνο αποζημιώνονται.

Αντίστοιχοι όροι και προϋποθέσεις απαιτούνται για την ένταξη ζημιών του φυτικού κεφαλαίου στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις.

Κατ’ εξαίρεση κάλυψη συγκεκριμένων μικρών ομάδων ή περιοχών, στρέφεται ενάντια στο σύνολο των αγροτών της χώρας και δεν θα γίνει δεκτή από τον ΕΛ.Γ.Α..

Η τήρηση των νόμων και των κανονισμών ασφάλισης είναι απαράβατος όρος για τη διοίκηση του Οργανισμού, όπως και η δίκαιη μεταχείριση όλων ανεξαρτήτως των αγροτών.

Παράλληλα ο ΕΛ.Γ.Α. ετοιμάζεται για την επικαιροποίηση των ασφαλιστικών κανονισμών. Αυτό όμως θα γίνει συντεταγμένα και μέσα από διαφανή διαδικασία. Όχι μέσα από κραυγές συμφερόντων πολιτικών και λαϊκισμού.

Ο ΕΛ.Γ.Α. όπως μέχρι τώρα στέκεται στο πλευρό των ζημιωθέντων αγροτών, παρά τα προβλήματα που του κληρονόμησαν οι πελατειακές πολιτικές άλλων εποχών, έτσι θα συνεχίσει να πράττει.

Και θα το πράττει πιστός στην λογική ενός δημόσιου και αλληλέγγυου συστήματος γεωργικών ασφαλίσεων.

Κινήσεις εντυπωσιασμού για μικροπολιτικά ή προσωπικά οφέλη δεν πρόκειται να μας βγάλουν από αυτό το στόχο».